Утеплення фасадів Рава-Руська

Ви хочете економити на опалені, забути про холод взимку? Вирішити ці проблеми допоможе утеплення фасадів. Рава-Руська - одне з міст, де такі послуги надає компанія «Фасад». Для утеплення використовуються системи німецького виробника STO. Основні матеріали - пінополістирол або мінеральна вата. Утеплення фасадів характерні певні особливості, які забезпечують виконання основних функцій та тривалий ефект.

8 особливостей матеріалів для утеплення

  1. Плити з пінопласту та мінеральна вата мають теплопровідність 0.03-0.04 Вт/(м•К). Можливе невелике відхилення залежно від конкретного типу утеплювача.
  2. Звукоізоляція залежить від щільності матеріалу. Пінопласт частково не пропускає шум зовні. Мінеральна вата з невеликою густиною добре гасить повітряні шуми.  Чим більша густина вати, тим краще поглинаються ударні шуми.
  3. Вогнестійкість у пінопласту низька. Він швидко розгорається від прямого вогню. Мінеральна вата плавиться лише при 1000 °С. Тому для утеплення багатоквартирних будинків ці матеріали комбінують.
  4. Паропроникність у мінеральної вати більша. Вона добре пропускає повітря. Пінопласт має високу щільність, тому не пропускає повітря.
  5. Стійкість до шкідників у піно полістирольних плит низька. Тому додатково проводиться спеціальна обробка пінопласту. Мінеральна вата - несприятливе середовище для розмноження гризунів.
  6. Монтаж утеплення з пінопласту швидкий и легкий, адже матеріал добре ріжеться, фіксується, має невелику вагу. Фіксувати мінеральну вату складніше, адже вона має більшу вату.
  7. Експлуатаційний ресурс матеріалів - 20-50 років залежно від якості виконаної роботи, правильно підібраної товщини утеплювача, елементів кріплення та інших матеріалів.
  8. Ціна пінопласту в кілька разів нижча, ніж ціна мінеральної вати, тому частіше для утеплення фасадів у Рава Руська вибирають саме цей матеріал.

Який клей використовують для утеплення?

Кінцевий результат залежить не тільки від утеплювача. Тому для його фіксації вибирають міняльний клей. Ще один варіант - це мінеральний склад, який одночасно клеїть і армує. Засіб для армування використовується в комплексі з сіткою, яка наноситься на утеплювач. Спочатку розподіляють армуючий засіб, а потім укладають сітку. В якості проміжного покриття використовують силікатну грунтівку. Важливо клеїти і армувати засобами одного виробника. Найкраще себе показали на практиці засоби від німецької компанії STO, тому саме їх часто беруть для утеплення фасадів у Раві Руській. Після нанесення усіх засобів проводиться декорування фасаду. Наносять штукатурку або фасадну фарбу.