Кішки – це домашні тварини, присутність яких найсприятливішим чином відбивається на людині. Факти, які підтверджують справедливість цього висловлювання, можна знайти на сайті https://kotomaniya.com.ua. І тут навіть розмова не про те, що пухнасті вихованці допомагають впоратися з головним болем і, як дивно це зараз не прозвучало, нормалізують роботу внутрішніх органів. Тут весь секрет полягає в унікальному муркотінні (до речі, вчені досі сперечаються, який саме орган у кішок відповідає за відтворення цих звуків).

Отже, мурчання створює звукові хвилі певної амплітуди, які допомагають своєрідно «налаштувати» та «відкоригувати» роботу внутрішніх органів людини. І це доведений факт, яким поступово починають користуватися багато світових клінік.

Вплив на психіку

Науково доведено, що присутність у будинку кішки чи кота позитивно відбивається на створенні гармонійного мікроклімату. І нехай скептики говорять про те, що пухнаста тварина – це джерело проблем, тому що за нею необхідний ретельний догляд, насправді все далеко не так.

Емоційна гармонія та психологічна стійкість – ось позитивні наслідки для всіх власників кішок (порода не має значення). Муркочучему «психологу» можна розповісти про свої проблеми або просто посидіти, обійнявши домашнього вихованця. Кішки напрочуд відчувають настрій господарів. І, якщо в стандартній обстановці, хвостатий вихованець не особливо радіє обіймам, то у разі необхідної психологічної підтримки, сидить спокійно, намагаючись допомогти впоратися з вантажем переживань.

Поради власникам котів

Є кілька простих рекомендацій:

  1. Правильний вибір наповнювача для лотка. Помилка може призвести до низки негативних подій.
  2. Регулярне оброблення від паразитів. Навіть, якщо кішка не виходить на вулицю, є сенс проводити обробку від бліх та давати препарати від глистів.
  3. Устаткування комфортного простору. Йдеться не тільки про лежанку, а й точилку для пазурів, іграшки і тому подібні аксесуари.
  4. Організація харчування. Щоб підібрати правильний раціон, є сенс проконсультуватись із ветеринарами. Як і щодо щеплень, у разі поїздки за кордон.

Важливий момент

При виборі пухнастого вихованця, не варто орієнтуватися виключно на породу. Звичайно, якщо немає бажання виступати у ролі заводчика. Тут важливо знайти, нехай це звучить неоднозначно, споріднену душу. Адже зовсім не дарма в багатьох країнах кішки є священними тваринами.