Диван або ліжко з матрацом - що вибрати?

Вибір правильно спального місця викликає чимало суперечок та суперечок серед покупців. Особливо якщо ті не мають просторого простору. Дозволяючи виділити для сну окрему кімнату. До того ж в дитячу завжди зручніше придбати ліжко з матрацом, а в нішу якого зручно складати всілякі речі та постільну білизну.

На чашу терезів встає питання практичності та багатофункціональності. Чи можна поєднати ці фактори, чи необхідно чимось пожертвувати? Розберемось та постараємося оцінити переваги кожного варіанта меблевого виробу та доцільність його застосування у тій чи іншій ситуації.

Ліжко – володар метрів

Для якісного повноцінного нічного відпочинку найкращим варіантом стане придбання ліжка з матрацом. Широка рівна поверхня не тільки забезпечує комфорт і повне розслаблення під час сну, але за наявності ортопедичного матраца підтримує хребет, розвантажуючи та розслаблюючи його.

Купити Каміла.Двоспальне ліжко з матрацом.160/200 №659543 - у подарунок в  Україні на Crafta.ua

Переваги та слабкі місця

До плюсів повноцінних ліжок відносять:

  • Універсальність. Така постіль підходить для всіх людей, незалежно від їх комплектації та ваги. Якщо є необхідність, можна замовити товар виходячи з індивідуальних потреб покупця.
  • Ортопедичні властивості. Майже кожна конструкція сучасного ліжка складається з дерев'яних ламелей, які позитивно позначаються на якості основи ложа. Для більшої надійності їх можуть закріплювати металевими каркасами.
  • Довговічність. Крім підіймального в конструкції немає більше механізмів трансформації спального місця, тому і відсутні швидкозношувані деталі. І навіть якщо підіймач зламається саме умеблювання зможе прослужити ще довгий час.
  • Якщо матрац вже не відповідає вимогам власника, його легко можна замінити на новий.

До недоліків ліжок відносять їх масивність, через що вироби займають багато місця в кімнати. Крім того, їх не просто переставляти на інше місце.

Диванний аналіз

Для компактних приміщень найкращим рішенням стане покупка диванів, що розкладаються. Вдень такий варіант стане зоною для сидіння, а вночі перетвориться на повноцінне спальне місце.

Кращий диван з ортопедичним матрацом: зручний як ліжко і хороший для сну |  Ремонт та вироби своїми руками

Нюанси покупки дивану

Перевагами меблів цього виду стають:

  1. Невеликі габарити, через що їх можна ставити в будь-яких приміщеннях (у складеному вигляді  дивани займають мінімум місця).
  2. Величезний вибір кольорів та оббивних тканин, що дозволить вибрати товар під будь-який інтер'єр.
  3. Широкий асортимент модифікацій. На сьогодні виробники пропонують масу кутових, модульних конструкцій з різними механізмами та наповнювачами.
  4. Якщо диванна жорсткість втратила свої первісні властивості – це легко виправити за допомогою топпера.

Мінусами диванів стають швидкозношувані підйомні механізми через їх постійне використання. Також на стиках з часом виникають потертості оббивного матеріалу. Дивани гарні у вигляді тимчасового ліжка, тому що поступово основа з часом прогинається і стає схожою на гамак.

Вибираючи між ліжком і диваном варто пам'ятати, що їхня покупка – це тривала інвестиція, і в пріоритеті має залишатися комфорт та надійність меблевих виробів. А що вибирати - вирішувати вам. Пропонуємо обрати якісне та купити ліжко з матрацом в партнера статті.