Насправді, кожен бізнес починається не лише з ідеї, а саме з грамотно оформленого бізнес-плану. Саме бізнес-план дає нам розуміння того, наскільки виграшна чи безтолкова ваша задумка. Тому якщо ви думаєте, що створення і оформлення такої документації це лише проста формальність, то глибоко помиляєтеся.

Що таке бізнес-план?

Без перебільшення можна стверджувати що це фундаментальний інструмент, а також наріжний камінь любої ідеї. Створюючи бізнес-план, спеціалісти проводять аналіз ринку, прораховують всі нюанси справи, а також ризики. Грамотно складений бізнес-план дає можливість ще на самих початках побачити всі недоліки і сильні сторони майбутньої справи, скоригувати напрямок діяльності, або ж взагалі відмовитися від втілення даної ідеї в життя. Саме ретельний аналіз ринку дає можливість вигідно вкласти кошти, а також оцінити майбутні прибутки.

Як правильно складати бізнес-план?
  1. Для початку потрібно зробити детальний огляд ринку, проаналізувати попит і пропозицію, зрозуміти наскільки новаторською є ваша ідея. І вже на цьому етапі вам просто не обійтися без досвідченого аналітика компанії Pro-Consulting. Кожна галузь економіки має свої приховані підводні камені – фактори, які впливають на ведення справи, тому складання бізнес-плану доручається лише спеціалістам в цих справах.
  2. Коли ви вже маєте проаналізований ринок, то варто зайнятися розробкою концепції проекту. Тут в рух іде маркетингове дослідження, яке дає можливість зрозуміти на якого споживача вам варто орієнтуватися, і чи є затребуваність в вашому товарі чи послугах.
  3. Третій етап – визначення ліквідності продукту, що буде корисним як для вас, так і для інвесторів.
  4. Опрацювання практичної реалізації вашого проекту. Тут прораховуються і описуються всі необхідні матеріали, ресурси, устаткування і інші потреби підприємства, джерела їх придбання, а також потенційна співпраця з поставщиками.
  5. Аналіз людського ресурсу, де описується необхідна кількість людей для початку роботи бізнесу, їх заробітна плата, потреби і т.п.
  6. Створення загального бюджету необхідних коштів і джерел їх надходжень, де компанія Pro-Consulting проводить всі необхідні розрахунки.
  7. Оцінка економічної ефективності і доцільності вашого бізнес-проекту. Це останній етап кропіткої роботи спеціаліста компанії Pro-Consulting, який дає можливість сформулювати цілісну картину вашої ідеї. Заключним висновком являється доцільність втілення в життя задумки, її рентабельність, а також прибутковість.