Народження дитинки – велика радість для батьків. Але й, водночас, це велика відповідальність і безліч додаткових витрат. Перш за все слід придбати необхідні речі (ліжко, візочок тощо) та одяг для малюка. Першокласний, якісний, модний одяг для немовлят від 0 до 2 років можна придбати в магазині «Речі для малечі».

Рекомендації щодо вибору

Обираючи одяг для малюка, слід пам’ятати, що дитяча шкіра вразлива, ніжна, дуже чутлива. Тому слід відмовитись від кофтинок та повзунів, які мають внутрішній шов. Купувати слід лише речі з зовнішніми швами, які не пошкодять шкіру малюка.

Вибираючи перший гардероб для немовляти на слід купувати велику кількість речей одного розміру. Дитинка швидко ростиме, набиратиме вагу, а одяг потрібно одягати точно по розміру. Неможна щоб речі здавлювали тільце, сковували рухи. Тому одежину потрібно купувати поетапно, по мірі росту дитинки.

Зверніть увагу на якість матеріалу, з якого пошито одяг. Дуже важливо, щоб це були натуральні тканини. Синтетика погано пропускає повітря, може викликати подразнення, а це все негативно вплине на здоров’я малечі.

Також не слід купувати речі, в яких є різні зав’язки, резинки. Найзручніший вид одягу для новонародженого – боді та сліпи, в яких дитинка почуватиметься комфортно, зручно та зможе вільно рухатися.

Що слід обов’язково придбати

В гардеробі новонародженого повинні бути:

  • пелюшки (ситцеві та байкові);
  • боді;
  • сліпи;
  • шапочки;
  • пінетки;
  • ползуни та кофтинки-распашонки.

В залежності від сезону малечі потрібні будуть й інші речі, наприклад, теплий комбінезон.

Краще вибирати моделі повзунів, в яких лямки застібаються зверху на кнопках. Моделі на резинці на поясі будуть незручні для дитинки.

Обов’язково придбайте боді. Зазвичай, немовлятам не подобається процес перевдягання при зміні підгузків. Якщо ж малюк одягнений в боді, яке застібається знизу, то процес перевдягання значно полегшиться, і дитині не буде незручно.

При виборі кофтинок-распашонок слід перевагу надавати моделям, які застібаються на плечиках. Вони з легкістю знімаються та надягаються.

Утеплити ніжки в перші місяці життя можна за допомогою пінеток. Обирайте моделі, які пошиті у вигляді шкарпеток з широкою еластичною резинкою.