Незалежно від вашого віку вам необхідно вміти водити машину. Але як здати іспит з водіння, коли з кожним роком водити автомобіль стає все важче? Ознайомтеся з деякими ефективними способами успішно скласти іспит з водіння.

Як вибрати автошколу?

Часто ключем до успіху є не ваші навички, а правильна підготовка у відповідній автошколі. Дуже важливо вибрати хорошого інструктора, з яким вам буде комфортно на уроці. Гарна автошкола допоможе вам скласти іспити на відмінно. Ви вивчите знаки одностороннього руху онлайн, та інші правила з допомогою сайту "Green-way". Ви можете отримати PRO-аккаунт на green-way.com.ua зі знижкою в розмірі 10%. Для цього скористайтеся промокодом: avt166049.

На що звернути увагу?

  1. Спочатку перевірте рейтинг автошкіл в вашому регіоні. Вони створюються на основі успішності студентів і багато говорять про професіоналізм викладачів, які працюють в окремих центрах. Пам'ятайте, що іноді краще поїхати в інше місто на курс, ніж вибрати той, який погано підготує вас до іспиту. Деякі автошколи також розміщують рекламу, тому ви можете відразу ж перевірити прайс-лист.
  2. Потім прочитайте відгуки про цю школу в Інтернеті. Є навіть форуми, повністю присвячені цій темі, де ви знайдете найсвіжішу інформацію. І не завжди ціна курсу повинна бути найважливішим визначальним фактором. Однак стежте за надто низькими цінами - ймовірно, в автошколі мало студентів, і вони хочуть спонукати вас записатися на курс. Перехід до іншої крайності, тобто вибір самого дорогого курсу, також не завжди означає якість.
  3. Крім того, перш ніж приймати остаточне рішення, запитаєте, чи є в школі симулятор водіння автомобіля. Якщо так, може, варто розглянути його пропозицію?

Як скласти іспит з теорії водіння?

На початку кожного курсу проводяться теоретичні заняття, де знайомляться з правилами дорожнього руху і пояснюється, як правильно вести себе на дорозі. Участь в них є обов'язковою і ви не можете пропустити жодного уроку. У хороших автошколах такі уроки цікаві і дійсно полегшують здачу іспиту з теорії, тому варто звернути на них увагу і робити нотатки. При покупці курсу ви також отримаєте допоміжні матеріали, які вам варто прочитати.

Ви також можете придбати додатковий підручник для автошколи і компакт-диск з відповідними екзаменаційними питаннями. Щоб скласти іспит з теорії на отримання водійських прав, досить добре вчитися. Але ці знання не виявляться безглуздими - вони стануть в нагоді, коли ви почнете їздити. Тести ПДР на сайті допоможуть підготуватися.

Як скласти іспит з водіння?

Що стосується практичних навичок, це дійсно залежить від інструктора. Його завдання - не тільки навчити вас водити машину - вам потрібно водити її з точністю, безпекою і динамікою, а також знати, як поводитися на дорозі в складних ситуаціях.

На жаль, під час державного іспиту з водіння студенти часто провалюють його через стрес. І хоча порада бути спокійним і стриманим звучить банально, вона найбільш доречна. На що звертати увагу під час іспиту?

Ви повинні рухатися динамічно. Що це означає? Якнайшвидше досягайте максимальної швидкості і своєчасно перемикайте передачі. Деякі студенти думають, що якщо вони продовжать їхати зі швидкістю 40 км / год, незважаючи на обмеження в 50 км / год, їм буде легше. Це помилка, тому що екзаменаторів дратує занадто повільне водіння. І навпаки, переборщити можна, особливо якщо дорожні умови не сприяють швидкій їзді.

Також не забудьте включити поворотники і пропустити пішоходів. Якщо ви наближаєтеся до пішохідного переходу, зніміть ногу з педалі газу і приготуйтеся до гальмування. Екзаменатор помітить це і буде дивитися на вас більш прихильно. Якщо ви бачите пішохода біля переходу, краще відразу ж пропустити його, ніж ризикувати, що він вийде на дорогу, і ви провалите іспит через невиконання пріоритету.

Питання в тому, чи краще здавати іспит з водіння взимку або навесні / влітку. І хоча дорожні умови взимку зазвичай набагато гірші, інструктори рекомендують це рішення. По-перше, тоді необхідно обережне і повільне водіння. По-друге, якщо ви навчитеся добре водити взимку, то зможете робити це самостійно в будь-яких умовах. Ті, хто здають іспит влітку, коли приходить зима, бояться виїжджати в дорогу. А страх - найлютіший ворог водіїв.