Опубліковано 17 Липня 2020 о 16:30
Сьогодні, 17 липня лікарня на Львівщині поповнилася двома пацієнтами, хворими на ботулізм. Про це повідомила головний лікар-епідеміолог Наталія Тімко на своїй сторінці у Facebook.
Причиною отруєння стало вживання домашніх консерв.
“І знову про ботулізм. В Пустомитівській ЦРЛ рятують життя двом пацієнтам, мужчина 46 років та жінка 30 років, які захворіли на ботулізм. Токсин ботулізму був у курячій консерві домашнього виробництва.” – повідомила вона.
Лікар нагадала, що першими симптомами можуть бути ознаки харчового отруєння.
Далі – сухість в роті, двоїння в очах, порушення ковтання, мови, зору.
“Чиєсь життя може обірватись. Що робити, щоб не захворіти? Надавати перевагу консервам промислового виробництва. Перед вживанням просмажити чи протушити.” – застрегігає епідеміолог.