14.04.2021, 15:13

130
Пресслужба ЛМР

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, нещодавно власники чи орендарі приміщень на першому поверсі будинку на вул. Саксаганського, 11 провели роботи із заміни дерев’яних вітрин на пластикові, а також пошкодили фасад будівлі. Управління готує звернення у правоохоронні органи, позаяк будинок є пам’яткою архітектури, а фасад повністю відреставрували за кошти міського бюджету.
Завантажити фото

«Будинок на вул. Саксаганського, 11 є окрасою нашого міста. Впродовж 2018-2019 року за кошти міського бюджету ми провели роботи з реставрації даху і фасаду будівлі. Однак позавчора всі дерев’яні вітрини на першому поверсі цього будинку замінили на пластик. Також понищили фасад.

Зараз управління охорони історичного середовища готує звернення у всі правоохоронні органи з цього приводу. Дерев’яні вікна треба відновити і відновити фасад», - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/285138-u-budynku-na-vul-saksahanskoho-11-zaminyly-dereviani-vitryny-na-plastykovi-i-poshkodyly-fasad-u-merii-hotuiut-zvernennia-v-politsiiu