У мікрорайоні, що активно розвивається, збудують медичний центр, поліклініку та пологовий будинок. Містобудівні умови для цих медичних об’єктів у п’ятницю, 28 січня, затвердив виконавчий комітет ЛМР.

Про це повідомляють у міському департаменті містобудування.

Йдеться про територію проєктованої вулиці, що неподалік стадіону «Арена Львів». За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, містобудівні умови і обмеження передбачають на Вернадського винятково будівництво та обслуговування закладів охорони здоров’я. Тут зведуть кілька будівель загальною площею орієнтовно 16 тис. кв. м, на рівні п’яти поверхів. У планах інвесторів – поліклініка, медичний центр з лікування суглобів, приватний пологовий будинок і готель для клієнтів.

«Це чудовий приклад, як треба розвивати нові мікрорайони міста: спочатку соціальна інфраструктура, у цьому випадку – медична. Школи, садки, медіатеки, центри дозвілля, дороги – і лише тоді думати про житло», – додав Любомир Зубач.

Нагадаємо, ділянку площею 4,6 га на вулиці Вернадського у жовтні 2020 року Львівська міська рада віддала в оренду на 10 років ПП «Лев міста 2012». Стартова вартість річної оренди на аукціоні становила понад 300 тис. грн, але через велику зацікавленість ділянкою – в аукціоні взяли участь п’ять учасників – зросла до двох мільйонів гривень. Саме така сума надійшла за останній рік до міського бюджету, і так буде й у наступні роки.