З 19 по 23 січня Львівщина вже традиційно приймала IV зимову Гімназіаду України з лижних гонок, що внесена до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

За перемогу змагались учнівські команди з 10 областей України (Сумської, Київської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Тернопільської, Чернігівської, Волинської, Рівненської) та м. Києва. Загалом - понад 140 учнів-спортсменів.

У командному заліку перемогу святкувала Сумська область, набравши 968 очок. Друге місце за Київською областю – 737 очок. Замкнула чільну трійку призерів команда м. Київ, набравши 421 очко.

Команда школярів Львівщини 2005/2009 років народження у складі Забанджал Анни, Крив`як Марії, Крив’як Анастасії, Боднар Мар’яни, Боднар Ірини та Качмар Софії з Лапаївського ліцею №1 виборола дві медалі та у командному підсумку посіли 10 місце.

Зазначимо, що вже традиційно змагання відбувались у с. Тисовець Львівської області на навчально-спортивній базі зимових видів спорту Міністерства оборони України з дотриманням чинних карантинних обмежень. IV зимова Гімназіада України з лижних гонок стала першим зимовим всеукраїнським спортивним заходом серед школярів у 2022 році.

«Цьогоріч ми потрохи відновлюємо допандемічну спортивну активність, адже у порівнянні із минулим роком кількість учасників Гімназіади збільшилась вдвічі, - із 70 до 140. Приємно, що нам вдалось зібрати на змаганнях абсолютно усі регіони Держави, які культивують лижні гонки, тобто змагались дійсно кращі із кращих,» – розповів організатор змагань, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович.

Переможці та призери змагань отримали кубки, грамоти, олімпійські сувеніри від відділення НОК у Львівській області, а також ексклюзивну книжкову продукцію видавництв Львівщини, надану департаментом комунікацій та внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації та закуплену в межах конкурсу підтримки вітчизняного книговидання у Львівській області.

Організацією та проведенням IV Зимової Гімназіади здійснювали Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та його Львівське обласне відділення, Федерація лижного спорту України у співпраці із департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації.