27 листопада у Комарно презентують відеомапінг «Михайлівська церква в Комарно: до основ». Вперше в Україні за допомогою 3D-мапінгу покажуть авторську інтерпретацію історії дерев’яної святині. За допомогою світла та звуку дерев’яному храму «повернуть» втрачені елементи іконостасу, а глядачі зможуть побачити церкву «живою», коли вона ще була діюча та наповнена людьми.  

 Автором 3D-мапінгу є креативна продакшн-студія Kurbas Pro, головний художник – Володимир Стецькович.

Організаторами заходу є ГО «Центр дослідження та збереження культурної спадщини», Історико-культурний заповідник «Древній Звенигород» та Комарнівська міська ОТГ.

«Дерев’яна церква Архістратига Михаїла в Комарно збудована у 18 столітті і є пам'яткою архітектури національного значення. Наразі храм недіючий, але може бути добрим туристичним магнітом для громади. Як і більшості дерев’яних церков в області, тут бракує промоції, а особливо інноваційних, мистецьких методів привернення уваги. 3D-мапінг – один із таких вражаючих засобів, котрий привертає увагу. Увага до старих храмів нам дуже потрібна, адже вона здатна перетворитися на любов, а про те, що любимо, ми всі, і обласна, і місцева, і державна влада, і підприємці та просто громадяни, будемо більше піклуватися та намагатися зберегти», – каже директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації Олена Василько.

Години початку відеомапінгу: 17.00 та 18.00.

Участь у події можлива з дотриманням усіх карантинних обмежень.

Довідково:

Проєкт «Михайлівська церква в Комарно: до основ» реалізується в межах Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” в межах проєкту “Карпатська мережа регіонального розвитку” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей та за кошти Державного бюджету України, отриманих на фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.