У сім'ях, де понад двоє дітей, основне завдання батьків - розмістити їх. Інтер'єр дитячої кімнати повинен виглядати гармонійно і давати свободу пересування. Особливо важливо враховувати питання безпеки. Як краще зробити планування? Двоярусні дитячі ліжка - це відмінне рішення для визначення спального місця дитини в кімнаті. Залишається розібратися, наскільки безпечна і надійна ця конструкція для дитини і її сну, які варто обирати вироби.

Yes

Надійність ліжок з двох ярусів

Двох'ярусне спальне місце складається з двох рівнів односпальних ліжок і драбинки для можливості виявитися на другому ярусі. Оскільки вироби роблять для дітей, існує низка правил і вимог до виготівника. При виборі спального місця для вашої дитини зверніть особливу увагу на наступні параметри:

  1. Міцність кріплень і стійкість конструкції.
  2. Тип вироблюваної драбинки: як вона влаштована, чи зручна для експлуатації, наскільки міцна і комфортна.
  3. Чи встановлені спеціальні борти, які запобігають падінням з верхнього ярусу ліжка.
  4. Відстань між спальними місцями, а також стелею і верхнім рівнем.
  5. Відсутність шорсткості на виробі.
  6. Міцна основа під матрац. По-перше, це потрібне в цілях безпеки дитини, а по-друге, для його і вашого комфортного і спокійного сну.
  7. Відсутність гострих кутів. 

Магазин Organicmebel.shop пропонує широкий асортимент вибору ліжок для дітей і гарантує екологічну безпеку своєї продукції, що поставляється.

Важливість екологічної безпеки

Двоярусне ліжко в кімнаті вашої дитини має бути не лише безпечним для фізичної експлуатації, але ще берегти організм від негативної дії речовин, використовуваних при її виготовленні. Це означає, що спальне місце відповідно до вимог має бути виконане з екологічно чистих матеріалів і не містити подразників, що викликають алергію, тобто бути гіпоалергенними. 

Фахівці рекомендують віддати перевагу дитячим ліжкам з буку, ясена, вільхи берези або дуба. Крім того, ця деревина гарантує, що виріб прослужить досить надійно і довго. Нерідко в магазинах можна зустріти спальні меблі для дітей, виготовлені з металу. Ці конструкції також безпечні для експлуатації, адже виробник дотримується усіх запобіжних заходів. 

Yes

Основні правила експлуатації двоярусних ліжок

Навіть однорівневі споруди вимагають дотримання норм і правил їх використання. Тому двоярусні ліжка вимагають ще більшої уваги. Існує декілька основних правил, які допоможуть зберегти термін служби спального місця й уникнути різного роду травм:

  1. Ліжко - місце для сну і відпочинку. На ньому прийнято спокійно сидіти або лежати. Стрибати, особливо на другому ярусі, небезпечно і може призвести до наслідків.
  2. Якщо конструкція нестійка, необхідно це виправити самостійно або звернувшись до майстра.
  3. Не дозволяйте дітям підніматися по зламаних або розхитаних драбинках. Це може призвести до серйозних наслідків і травм.
  4. Спати вгорі дозволяється особам дитячого віку, що досягли шестирічного віку. Будьте уважні!
  5. Вироби з сосни не такі міцні, адже ця деревина належить до м'яких матеріалів. Не дозволяйте дітям завдавати ударів важкими або гострими предметами. Це небезпечно.

Дотримуючись простих рекомендацій, ви залишитеся задоволені затишком в спальні ваших дітей.