Динаміка захворюваності на коронавірус продовжує стрімко зростати. Відтак, сьогодні міський штаб з протидії Covid напрацював низку рішень щодо подальшого життя міста в умовах карантину. Завтра їх розгляне міська комісія з питань ТЕБ і НС.

«За останній тиждень ми фіксуємо початок нової хвилі, яка швидко поширюється. За останній день ми зафіксували понад 700 нових випадків захворювання. Також ми проаналізували рівень захворюваності за різними категоріями, і бачимо, що близько 10% водіїв громадського транспорту є хворі. Середній відсоток захворюваності працівників комунальної сфери становить 8%, але на деяких підприємствах, які займаються або прибиранням, або іншими технологічними роботами, захворюваність є на рівні від 30 до 40%. Але найкритичніша ситуація є з дітьми.

Тому сьогодні штаб рекомендував низку рішень, які завтра буде винесено на розгляд міської комісії з питань ТЕБ і НС. Зокрема, будуть запропоновані такі рішення: можливий перехід з понеділка на два тижні на дистанційне навчання учнів старшої школи – тобто 5-11 класи. Також переведення на дистанційне там, де можливо, секцій і гуртків, або переформатування і відмова від очної форми – мистецькі школи, секції, гуртки, УДЮМКи. Будемо звертатися до всіх організаторів подій, щоб перенести ці події або не проводити, тому що це зайва кількість контактів, яких станом на зараз потрібно уникнути. Також буде запропоновано додаткові обмеження щодо площ перебування людей, маскового режиму, дезінфекції тощо. Також ми плануємо акцептувати рішення про переведення міста до помаранчевої зони», - прокоментував Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.