Сьогодні у Львові та ще 5 містах України та Польщі розпочинається XХІ Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez – наймасштабніший за територією поширення джазовий фестиваль Європи. З цієї нагоди зіркові гості та організатори фестивалю завітали до міського голови Львова Андрія Садового, щоб запросили його та львів’ян на концерти Jazz Bez.

Зокрема до мерії завітали професор Краківської Музичної Академії  Piotr Wyleżoł, який запрезентує нову програму «Weband» разом з Marcin Dominik Kaletka, David Hodek, Mac Mucha та американська джазова вокалістка Ingrid Arthur, що у колаборації з українськими та польськими музикантами запрезентує програму хітів соул, госпел та фанк музики у джазових аранжуваннях. Обидвоє музикантів виступатимуть сьогодні.

«Музична розкіш повноліття» – під таким гаслом продовжується історія щорічного культурно-мистецького дійства. Цього року організатори знову вибрали для проведення відкриту локацію Ennio Event Square, де музиканти і глядачі комфортно розмістяться на безпечній, але зручній для концертів відстані.

Серед запрошених зірок – музиканти з США, Швейцарії, Болівії і, звісно, польські і українські артисти. Львів пропонує два потужні концертні дні, а також – окремий день для навчання і близького знайомства із джазовою музикою для школярів і студентства: Jazz Bez завжди пам’ятає про своє покликання і місійність.

Фестиваль відбудеться згідно з усіма актуальними нормами й правилами проведення заходів.

Організатори Jazz Bez: Інститут стратегії культури, Львівська міська рада, Konsulat Generalny RP we Lwowie / Генеральне Консульство РП у Львові, Польський Інститут у Києві / Instytut Polski w Kijowie.