Крім того, зловмисник забризкав газовим балончиком в обличчя потерпілого  та намагався побити його, а також пошкодив сокирою майно церкви. За хуліганство, вчинене з використанням холодної зброї, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

2 грудня, близько 8.30, до поліції надійшло повідомлення від  священика селища Рудно Львівського району про те,  що на вулиці Мазепи невідомий чоловік пошкодив його автомобіль, припаркований на подвір’ї біля церкви.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група та інші  співробітники  відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також патрульні поліцейські.

Як встановили правоохоронці, невідомий чоловік, який поводився неадекватно та агресивно, завдав кілька ударів сокирою по капоту автомобіля «Jeep Compass», що належить заявнику, а також пошкодив двері церкви. Крім того, зловмисник застосував стосовно потерпілого газовий балончик  та намагався нанести йому тілесні ушкодження сокирою.

Неподалік від місця події правоохоронці виявили чоловіка, схожого на описаного заявником, та встановили його особу – ним виявився 45-річний місцевий мешканець, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Зловмисника затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.