А ви знали, що найпопулярнішому салату “Цезар” нещодавно виповнилося 100 років? Зараз вже неможливо уявити святковий стіл без вишуканого Цезаря. В меню кожного ресторану можна знайти як класичний Цезар, так і авторські рецепти. Кожен з варіантів має своїх поціновувачів. Ви теж можете скуштувати Цезар прямо зараз, якщо замовити салат у Львові з доставкою.

Кажуть, що перший салат Цезар був вигаданий та приготований на швидку руку. Але історію так часто змінювали, що вже і не знаєш, що дійсно правда, а що вигадка. Одне можна сказати впевнено, хто б не вигадав рецепт закуски, це найсмачніший перекус багатьох гурманів ось вже ста років.

Історія Цезаря

В 1920-30 роках у Сполучених Штатах діяв сухий закон. Тому ресторатори були вимушені відкривати свої заклади на кордоні з Мексикою, де дія даного закону не розповсюджувалася. Так зробив і американський кухар італійського походження Цезар Кардіні.

В 1924 році під час святкування Дня Незалежності у його ресторані в Сан-Дієго зібрався великий натовп люду, який прагнув їжі та весілля. Коли були з’їдені всі страви, які готувалися, але цього виявилося замало, Цезарю Кардині прийшлося щось вигадувати на ходу. А так, як він був не тільки власником, а і шеф-кухарем, то це не було для нього дуже складно.

Передивившись всі запаси, які зосталися в ресторані та докупивши необхідні продукти в навколишніх крамницях, він зібрав наступний склад продуктів:

  • Салат Романі;
  • Свої фірмові сухарики;
  • Сир Пармезан;
  • Перепелині яйця;
  • Оливкову олію;
  • Лимони;
  • Соус ”Вустерширский”.

Разом з помічниками все це нарізали та красиво виклали у великі тарілки для відвідувачів. Ця страва так сподобалася клієнтам, що даний салат став головною стравою в меню закладу Цезаря Кардіні. А потім рецепт салату запозичили й інші харчові заклади. І таким чином страва стала світовим бестселером.

Топ-3 популярних рецептів салату Цезар

Якщо спитати будь-кого, який салат найчастіше готують на різноманітні свята, то це безперечно буде Цезар.

  • Класичний Цезар складається з запеченого філе курки, сиру Пармезан, сухариків з білого хліба, листя салату сорту Ромен, помідорів Чері, перепелиних яєць. Фірмовий соус готується на основі яєчного жовтка, гірчиці, оливкової олії та лимонного соку.
  • Салат Цезар з індичкою також має неабияку популярність серед гурманів. Він складається з ніжного філе індички, спаржевої квасолі, Чері, зеленого горошку, сухариків, перепелиних яєць, пармезану та соусу Цезар Грін.
  • На третьому місці по популярності є Салмон Цезар. Особливістю даного салату є ніжне філе лосося, яке надає страві ніжний смак.

Замовляйте ці смачні салати в Томатіна та насолоджуйтеся життям.