З нагоди 25-річчя мережі ресторанів «Pizza Celentano», компанія ініціювала благодійний захід зі збору коштів для розбудови Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Ініціативу підтримали Львівська міська рада та, зокрема, ЛКП «Львівелектротранс». Тож у найближчі вихідні, 5-6 серпня, у місті курсуватиме екскурсійний трамвайний маршрут із символічним номером – «25». Усі пасажири цього маршруту отримають смачні частунки від «Pizza Celentano», а донати за «незламні» квитки скерують для дитячого відділення реабілітації UNBROKEN KIDS, яке облаштовують на базі лікарні святого Миколая. Про це повідомили сьогодні, 31 липня, під час брифінгу.

Екскурсійний ретро-трамвай курсуватиме 5 та 6 серпня з 12:00 до 18:00. Відправною точкою буде площа Ринок. Навпроти фонтану «Нептун» стоятиме білий намет з написом «Смачна зупинка», де можна буде зробити благодійний внесок готівкою або грошовим переказом та отримати символічний «незламний квиток» для проїзду в екскурсійному трамваї. Мінімальна вартість донату для дорослих – 200 грн, для дітей – 100 грн.

Маршрут екскурсійного трамвая буде таким: пл. Ринок → вул. Дорошенка → вул.  Коперника → вул. Чупринки → вул. КОНОВАЛЬЦЯ  → вул. Чупринки → вул. Коперника → вул. Дорошенка → пл. Ринок → вул. Руська→ вул. Личаківська → вул. Мечникова → вул. Левицького → вул. Вахнянина → ПОГУЛЯНКА (вул.ВАХНЯНИНА) → вул. Левицького  → вул. Мечникова → вул. Личаківська → пл. Ринок.

Під час поїздки пасажирів пригощатимуть піцою та розповідатимуть цікаві історичні факти про Львів, про історію львівського трамваю, про Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ та про створення мережі ресторанів «Pizza Celentano».

«2 серпня 1998 року у Львові відкрили перший ресторан мережі. Оскільки святкувати зараз наш ювілей ми не можемо, то вирішили зробити якийсь захід для львів’ян. В мене з містом асоціюється львівський трамвай. Тому вирішили запустити екскурсійний трамвайний маршрут. Запрошуємо людей прийти сім’ями, трохи розвіятись і, заплативши за квиток, задонатити на хорошу справу. НЕЗЛАМНІ, як і «Celentano», - це про Львів. І такі колаборації мають відбуватися постійно.

Зауважу, що «Celentano» – це передусім піца. Тому, всіх пасажирів екскурсійного трамвая ми частуватиме піцою», - розповів  директор з маркетингу «Pizza Celentano» Олександр Моргоєв.

Цікаво, що до благодійного заходу «Львівелектротранс» залучає «найкулінарніший» трамвай - Tatra T4SU «пампушок». Таку смачну назву трамвай отримав через унікальну систему опалення салону. Трамваї такого типу опалювалися вугіллям та мали підведені вентиляційні отвори до кожного сидіння.

«Коли до нас звернулися представники мережі Челентано з такою ініціативою, ми дуже швидко знайшли спільну мову – адже у нас є найкулінарніший трамвайний вагон. Це - T4SU.  За тепло у салоні та округлі форми кузова ці трамваї назвали «пампушками» - теплими смаколиками, які так полюбляють і діти, і дорослі, особливо на Різдво», - зазначила речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

 До слова, трамваї моделі Tatra T4SU почали їздити у Львові у 1972 році, а у 2011 році були зняті з маршрутів.

У 2022 році вагон № 869 заслужив почесне звання «ретро», оскільки з початку його експлуатації пройшло 50 років. Хоча схожі моделі можна і сьогодні зустріти на маршрутах у Києві та в Одесі.

Нагадаємо, Благодійний фонд “Незламні” (спільно із платформою dobro.ua) збирають 35 мільйонів гривень на обладнання для дитячого реабілітаційного центру UNBROKEN KIDS, яке облаштують у лікарні святого Миколая.

 «Я радий, що сьогодні є можливість зробити ще один крок для розвитку проєктів екосистеми НЕЗЛАМНІ. Всі вони пов’язані між собою і мають одну мету – допомагати людям, які постраждали від війни. У квітні у Львові запрацював реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ. На жаль, нашими пацієнтами є не тільки дорослі, а й діти. Та, власне, дитячої реабілітації у Львові не вистачає. Тому на базі лікарні святого Миколая вже відремонтовано приміщення для відповідного відділення, а ми збираємо кошти на обладнання. Загалом потрібно 35 млн грн, 20% з цієї суми вже зібрано.

 Ми вітаємо «Celentano», бажаємо, щоб вони у Львові святкували ще багато своїх ювілеїв. І дякуємо, що вони хочуть долучитися до цього збору. Це – соціально відповідальна позиція», - зазначив виконавчий директор Благодійну фонду “Незламні” Олександр Кобзарев.