Сьогодні, 31 липня, благодійний фонд «Smart Medical Aid» у межах проєкту «100 карет швидкої допомоги Україні» передав разом зі Львівською ОВА 6 карет швидкої допомоги, наповнених необхідним медичним обладнанням, бойовим медикам.

«Загалом від початку повномасштабного вторгнення  фонд вже передав на фронт понад 80 швидких. Це – велика кількість машин і велика кількість врятованих людських життів. Дякуємо за це, а також за інші проєкти, які фонд реалізовує на Львівщині. Зокрема, «Smart Medical Aid» у співпраці з «Razom For Ukraine» придбали та передали для нашої області три дефібрилятори, і зараз вони виконують свою місію у місцях масового скупчення. Завдяки цим пристроям багато людей отримають другий день народження.

Крім того, у співпраці з фондом та провідним британським нейрохірургом Генрі Маршем ми першими в нашій державі будемо впроваджувати британські стандарти паліативної допомоги», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

Як розповіла голова фонду «Smart Medical Aid» Ірина Рибінкіна, тривалість «життя» швидкої на фронті від кількох годин до пів року. Адже лікарні, медики, авто для евакуації та надання допомоги є постійною ціллю ворога. До прикладу, одне з авто, які сьогодні передалм, замінить два, які минулого тижня знищили окупанти.

«З першого дня повномасштабного вторгнення ми почали працювати з Львівською ОВА і вже не один проєкт втілили в життя. Так само, реалізовуємо проєкт «100 карет на ЗСУ». Він є дуже важливим, адже кожна машина рятує життя. Це не тільки дозволяє вивозити, тобто евакуйовувати хворих, а й діагностувати на місці, адже з кожною швидкою ми надаємо і обладнання. І ми будем продовжувати – 100, 200, 300 карет, поки не переможемо. Порятунок життя людей в Україні – це наша найголовніша ціль і для цього ми постійно працюємо», – наголосила Ірина Рибінкіна.

Укомплектування однієї такої автівки обходиться від 30 до 50 тисяч доларів. Ще приблизно 10 тисяч коштує сам вживаний транспорт. Його купують у Великій Британії, вже в Україні забезпечують повну справність і передають захисникам.

Машини обладнані всім необхідним для надання допомоги на прифронтових територіях – ШВЛ-апаратами, моніторами пацієнта, дефібриляторами, вісдмоктувачами та тактичними рюкзаками медика. Це – основні компоненти, а далі благодійний фонд сприяє наданні допомоги вже зі забезпечення бригад.

«У прифронтових зонах медична допомога відрізняється. Там, до прикладу, немає медичного кисню. Всі ШВЛ-и, які використовують в реанімобілі, мають або дуже маленьку кількість кисню, або без кисню – турбінні ШВЛ-и. Цього разу ми закупили ШВЛ-и, кожен з яких коштує 9,500 фунтів», – додала Ірина Рибінкіна.

«Завдяки цій автівці ми зможемо більш ефективно рятувати життя наших побратимів, більш ефективно доставляти їх до лікарні. Чим більше буде автівок, тим більше життів ми зможемо врятувати», – пояснив представник однієї з бригад, які сьогодні отримали швидку, Костянтин.

Швидкі, які передали сьогодні, отримають військові, які дислокуються на Запорізькому та Донецькому напрямках.