На вул. Під Голоско у Львові хочуть збудувати новий відділ поліції. Туди перенесуть райвідділ Шевченківського району, інформує Tvoemisto.tv

Зараз райвідділ Шевченківського району розташований в історичній частині міста, на вул. Академіка Романа Кучера, 5.

«Там вузькі вулиці, а приміщення не пристосовані, навіть з точки зору техніки безпеки, доступності транспорту та функціонування. По карті видно, що існуючий райвідділ перебуває задалеко від району. Логіка з точки зору обслуговування патрульними екіпажами патрульної поліції порушена. Це не добре розміщення для райвідділу, тому пропонується перенести його до району Під Голоском», – зазначив головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Зараз діє мораторій на нову забудову у цьому районі, але лише на житлову. За словами архітектора, на робочих групах з громадськістю мешканців підтвердили потребу у відділі поліції у цьому районі. Таке розташування є кращим, адже воно близьке до магістральної вулиці – проспекту Чорновола. Велика лісопаркова зона до Брюховицького лісу – це також територія, де велика концентрація відпочинку львів’ян, тож забезпечення безпеки знадобиться.

Згідно з проєктом, будівля складатиметься з двох блоків – 4 і 2 поверхи. Між двома корпусами буде одноповерхова внутрішня тераса, яку можуть використовувати працівники для відпочинку. Одна частина буде офісною, а інша – зі спеціальними приміщеннями, зокрема для утримання затриманих. Також буде стоянка для спецтехніки і підземний паркінг.