Сьогодні на Львівщину доставили вакцини проти коронавірусної інфекції: "Comirnaty" (5 850 доз) та "Moderna" (2 000 доз).

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, більше року тому, коли вперше на Львівщині застосували вакцину від COVID-19, це був час, коли попит перевищував потенціал. Люди хотіли захиститись від цієї страшної хвороби. Імовірність того, що навіть легкий випадок COVID-19 переросте в довготривалий виснажливий стан, знижувала повна вакцинація.

«В теперішній складній ситуації ми все ще намагаємось контролювати пандемію та робити все, аби громадяни не відчували потреби в вакцинах. Як відомо з історії, війна це найкращий друг інфекційних захворювань», - наголосив Орест Чемерис.

Тож всіх охочих, які ще не отримали свою дозу захисту, осіб, які вимушено прибули з інших областей, закликають провакцинуватись на Львівщині.

Нагадаємо, що щеплення від ковіду можна отримати у закладах охорони здоров'я області, попередньо звернувшись до сімейних лікарів. Окрім того, нагадуємо перелік пунктів щеплень, розташованих найближче до державного кордону - інформація тут.

Від початку пандемії у Львівській області COVID-19 підтвердили у 306 335 осіб. Померлих – 6669 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 297 293 особи. За минулу добу ковід виявили у 45 мешканців області.