West Ukrainian Business Club – західноукраїнська бізнес-спільнота, яка об’єднує небайдужих підприємців. З перших днів АТО бізнес-клуб долучився до підтримки українських воїнів, у час пандемії коронавірусу – до підтримки медиків. Сьогодні, від початку російського вторгнення в Україну підприємці активно допомагають як з гуманітарними вантажами, пошуком автівок для потреб військових, так і підприємствам, які релокуються на Львівщину.

Про це розповів підприємець, засновник та президент West Ukrainian Business Club Олександ Магунь.

Так, завдяки партнерам з Європи, волонтерам, західноукраїнський бізнес-клуб налагодив та забезпечив завезення гуманітарних вантажів, їх сортування та скерування у найгарячіші точки України.  

«Влада полегшує процедуру ввезення гуманітарних вантажів, зараз це все працює дуже ефективно. Так, щодня завозячи гуманітарний вантаж, чи то автомобілі, чи якусь продукцію, фактично лише заповнюючи декларацію, переїжджаємо кордон без жодних проблем, вантаж під нашим контролем їде до місця призначення»,-  зазначив Олександр Магунь.

Сьогодні підприємці активно закуповують необхідні автомобілі для потреб військовослужбовців. Це пікапи, в яких можна розмістити зброю та бездоріжжям підібратися до позицій ворога. Такі авто, на думку військових, є дуже ефективні у боротьбі з ворогом.

Загалом станом на сьогодні підприємці вже завезли в Україну майже два десятки таких авто, очікують завезти ще 10 та продовжують пошуки автомобілів, щоб підсилити українську армію.

Допомагають і в напрямку сприяння релокації підприємств на територію Львівщини.

«Ми також спільно з департаментом економічної політики Львівської ОВА напрацювали механізм, де ми підставляємо дружнє плече підтримки і пропонуємо різні площі, а також підтримуємо в комунікаціях, зв’язках, що може допомогти їм налагодити свою бізнес-діяльність на Львівщині. Бізнес має працювати, давати робочі місця, бізнес має платити податки, особливо це стосується роботи критичної інфраструктури»,-  додав Олександр Магунь.

Зазначимо, що станом на сьогодні відділ інвестиційної політики Львівської обласної військової адміністрації опрацював більш як 200 заявок підприємств охочих релокуватись і ця кількість постійно збільшується. Майже пів сотні підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину.