Сьогодні, 29 листопада, на Львівщині відбулась передача 265 дронів військовим. Їх передали в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги».  

Як розповів співорганізатор проєкту Олександр Тіщенко, дрони отримають військовослужбовці з 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 103-ї окремої бригада ТрО ЗСУ, 3-ї окремої штурмової, 10-ї окремої гірсько-штурмової та 95-ї окремої десантно-штурмової бригад.  

«У середньому така «пташка» коштує від 16 до 18 тис. грн і якщо вона залітає в танк, то це мільйонні затрати для противника. Ми не будемо зупинятись і будемо передавати дрони до перемоги», — зазначив Олександр Тіщенко. 

Важливість такої бойової техніки засвідчують і військові. 

«Потреба у дронах на фронті є дуже великою, адже є нестача боєприпасів для артилерії і бойові дрони виконують це завдання. Вони б'ють точно в ціль», — зазначив в.о. командира 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, підполковник Андрій Базюк.  

Серед дронів, які передали сьогодні, є і ювілейний 2000-ий дрон. Відтак, проєкт вже зібрав 2 145 «пташок» для воїнів.  

«Цього разу дрони отримають 24 ОМБР імені Короля Данила, 10 штурмова бригада «Едельвейс», 95 ДШВ, 3 штурмова бригада та 103 бригада Сил ТРО. Дякую ініціаторам акції, соціально відповідальному бізнесу, волонтерам за те, що зібрали більш як 2 тисячі дронів. Організатори проводять аукціони по містах в області і зокрема і в такий спосіб акумулюють кошти. Я надіюсь, що і надалі ми зможемо забезпечувати наших військових сучасними технологіями, адже це можливість воювати і перемагати», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.