З 29 вересня по 1 жовтня у Львові відбудеться перша подія українсько-данського проєкту «Моя група крові». Його метою є залучити людей до донорського руху за допомогою визначення групи крові. У межах проєкту, групи крові мають визначити у 5 мільйонів цивільних протягом року.

Також команда ДонорUA у співпраці Operation SafeDrop та Eldon Biologicals організовує навчання для медиків з усіх регіонів України, які, своєю чергою, зможуть самі навчати колег роботі з системою EldonCard. 

29 вересня у «Євроготелі» (Львів, вул. Тершаковців, 6А) відбудеться тренінг для регіональних менеджерів проєкту «Моя група крові», який реалізується спільно ДонорUA, Operation SafeDrop та Eldon Biologicals. Інструктори навчатимуть волонтерів-медиків визначати групи крові за допомогою системи EldonCard, з яким процедура займає лише 2-3 хвилини. Учасники також дізнаються, як користуватися функціоналом ДонорUA для формування реєстру донорів крові, а також дізнається сучасні методи рекрутингу донорів крові. 

Тренери: Андрій Пилипчук – лікар-анестезіолог, інструктор NAEMT; Людмила Лінник – керівниця проєктного відділу ДонорUA; Надія Думич – біологиня Міського центру служби крові Першого медичного об’єднання Львова.

Представників ЗМІ запрошують поспілкуватися з учасниками тренінгу та тренерами. Контактна особа: Людмила Лінник, керівниця проєктного відділу ДонорUA (+38 095 15 84 524).

30 вересня і 1 жовтня триватиме практична частина: учасники визначатимуть групи крові на площі Ринок біля Львівської міської ради (11:30-14:00) та у ТРЦ Victoria Gardens (13:00-15:00).

Представників ЗМІ запрошують поспілкуватися з першими в Україні людьми, яким у рамках пілотного проєкту визначать групу крові за допомогою системи  EldonCard. Подія відбудеться 30 вересня о 12:00 на площі Ринок. На подію запрошені представники міської та обласної влади, народні депутати, представники ДонорUA, Operation SafeDrop, Eldon Biologicals. 

Довідка
ДонорUA – єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 135 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Operation SafeDrop – проєкт благодійного фонду MAD Foundation, спрямований на підтримку України та українців. Ініціатива охоплює такі напрямки, як евакуація цивільного населення, гуманітарна допомога, допопога громадам у будівництві укриттів, відновлення критичної інфраструктури після війни, а також безкоштовне визначення груп крові по всій Україні.

ELDON BIOLOGICALS – данський виробник тест-карток для визначення групи крові EldonCard. Система тестування базується на використанні спеціальних рецептур відібраних моноклональних антитіл. Тести EldonCard мають сертифікат ISO і CE-маркування CE в ЄС, схвалені FDA у США та зареєстровані у відповідних органах у ряді інших країн.