Львівська міська рада хоче створити сквер на місці колишнього ринку "Добробут" у центрі міста. Там планують зробити відпочинкові зони, а також невелику водойму.

Відповідне рішення затвердили на виконавчому комітеті Львівської міськради 24 травня.

Рішенням виконкому територію, обмежену пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. Лазневою, Сянською та вул. Підмурною, визначили призначеною для формування міського скверу. Однак розпочати процедуру створення міськрада зможе лише після завершення розгляду справи щодо користування земельною ділянкою під колишній ринок "Добробут".

Якщо суд задовольнить позов ЛМР і поверне землю в користування місту, департамент архітектури повинен розробити дорожню карту для формування міського скверу. Також він має підготувати концепцію зв’язку скверу з зеленими зонами вулиць Підвальної та проспекту Свободи з метою створення центрального зеленого кільця на місці історичних оборонних споруд. Департамент мобільності своєю чергою повинен розробити нову схему організації дорожнього руху навколо майбутнього скверу, щоб забезпечити безпечний та зручний доступ до нього.