Сьогодні, 28 серпня, у Центрі ветеранського розвитку, що нещодавно був відкритий на базі Національного університету «Львівська політехніка», відбулося перше ознайомче заняття для помічників ветерана.

Нагадуємо, що такі посади запроваджують у межах ініціативи Мінветеранів з розбудови у державі системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

Це найбільша навчальна група, які розпочали у визначених вишах держави підготовку працівників ветеранських сервісних офісів у громадах. Загалом очікується, що зі згаданого закладу вийде майже 50 помічників ветерана, навчених відповідно до розробленої Мінветеранів програми.

До теми: На базі Львівської Політехніки відкрили Центр ветеранського розвитку: які послуги там будуть доступні

Окрім вишколу таких фахівців, Центр надаватиме освітні послуги ветеранам та членам їхніх сімей, тут вони зможуть розвивати власні професійні навички, проходити перекваліфікацію і практикуватися з розвитку спроможностей у започаткуванні своєї справи.

Важливо, що значний практичний вклад у розбудову Центру ветеранського розвитку тут надала Міжнародна організація з міграції, компанії SoftServe та ЕПАМ.

Загалом курс підготовки помічників ветерана триватиме три тижні. А перший день роботи цього потоку присвятили знайомству слухачів між собою та тренерами й вишом, де вони проведуть час, активно та креативно навчаючись. Після завершення навчання слухачі складатимуть комплексний іспит, що стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою своєї громади.

А напередодні у Вінниці також відбувся початок навчального процесу помічників ветерана – це 20 майбутніх спеціалістів з ветеранського сервісу та супроводу – що розгорнувся у Центрі ветеранського розвитку на базі Вінницького національного технічного університету.

Навчальний курс має шість опорних модулів. Зокрема, перший з них стосується аспектів документообігу в державних органах та органах місцевого самоврядування з акцентом на вишколі необхідних цифрових навичок. Третім і не менш важливим блоком є вивчення посадових обов’язків та прав фахівця з супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб.

Окремий модуль присвячений роботі з громадськими об’єднаннями ветеранів та органами влади різних рівнів. Навчать і веденню соцмереж, зокрема створенню й активності на своїй робочій сторінці. Важливо, що ще один модуль розглядає участь помічників ветерана у розробці регіональних програм розвитку громади в частині підтримки ветеранів війни.