Відділ професійної освіти Львова разом із Міністерством освіти і науки України впроваджують новий проєкт із розвитку закладів профтехосвіти. Сьогодні відбулась перша презентація проєкту для представників міжнародних організацій і бізнесу, які зацікавлені у розвитку таких закладів освіти.

«Ми хочемо напрацювати новий якісний формат закладу професійної чи професійно-технічної освіти у Львові, змінити підхід до навчання в училищах. Нам важливо змінити контекст самого навчання, щоб воно тут було поділено на конкретні продукти, над якими мають працювати учні. Прагнемо, щоб з профтехзакладів виходили готові команди спеціалістів, які створюють свої підприємства або підсилюють існуючі команди. Другою складовою проєкту є запуск якісного прозорого конкурсу на посади керівників закладів професійної освіти. Ті, хто подаватиметься на конкурс, будуть розуміти нову стратегію розвитку закладу», – розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

План проєкту передбачає 3 етапи навчання:

1)               Набір вступників та розподіл їх на команди.

2)               Робота над проєктом та створення продукту.

3)               Випуск готового продукту, створення молодіжного підприємництва.


Пілотним закладом для цього проекту та прикладом для інших закладів в Україні стане Вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва, де вже за кілька днів оголосять конкурс на посаду керівника/керівниці.

На презентацію проєкту, окрім представників міста та навчального закладу, були члени ІТ Кластера, Європейської бізнес асоціації, Данської бізнес асоціації, Центру підтримки підприємництва тощо. Після ознайомлення з проєктом та можливостями училища комп’ютерних технологій та будівництва учасники презентації ділились своїми пропозиціями щодо розвитку цього навчального закладу та проведення конкурсу на місце керівника/керівниці.