До Львова завітав заступник голови Ризької думи Едвардс Смілтенс разом з командою. Тут, у міській ратуші, він зустрівся з мером Андрієм Садовим та його першим заступником Андрієм Москаленком. Поспілкувалися про поточну ситуацію в Україні та місті, роботу з вимушеними переселенцями та потреби міста, переїзд компаній із гарячих точок держави до Львова та будівництво реабілітаційного центру для важкопоранених українців.

Латвія, як і інші Балтійські держави, незмінно займає тверду проукраїнську позицію. Тож Едвардс Смілтенс вкотре засвідчив цілковиту підтримку та запропонував усю необхідну допомогу від своєї країни: гуманітарну, технологічну, економічну тощо.

Мер Львова, своєю чергою, подякував за підтримку та розповів про актуальні проєкти, реалізацією яких зараз займається місто, зокрема – про влаштування тимчасового житла для переселенців та будівництво центру для важкопоранених українців на базі міського територіального медичного об’єднання. Він також акцентував на важливості підтримки ментального здоров’я бійців, що захищають Україну та повертаються з гарячих точок держави.

Довідка
Едвардс Смілтенс – заступник голови Ризької думи з 2020 року, голова правління центристської партії «Альянс регіонів Латвії». Досі впродовж 8 років був членом сейму Латвійської республіки, заступником голови фракції, працював у Комісії Сейму з європейських справ та Комісії з аграрної, екологічної та регіональної політики Сейму національного господарства. Також працював у Міністерстві освіти та Міністерстві сільського господарства Латвії.