На місці колишнього міського розсадника в парку «Залізна вода» об’єднання громадських організацій за підтримки управління екології та природних ресурсів продовжують роботи з розбудови простору міського садівництва та городництва. У новому сезоні організатори прагнуть зробити його максимально дружнім для потреб вимушено переміщених осіб.

Цими вихідними у парку «Залізна вода» відбулася перша весняна толока, яка дала старт новому сезону активностей у межах публічного саду-городу. До наведення ладу долучилося більше 50 волонтерів та волонтерок, приблизно половина з них — внутрішньо переміщені українці. Спільними зусиллями небайдужі обрізали дерева, формували кущі, розчищали територію від сміття та впорядковували грядки.

«Я переїхала до Львова після перших бомбардувань на столицю, на початку березня, зупинилася у друзів. Увесь цей час займаюся волонтерством та продовжую дистанційно працювати. До толоки доєдналася, бо вважаю, що це чудова ідея відволіктися від новин, стресу, долучитися до спільнотворення простору з важливою місією», — ділиться враженнями від участі Ярослава Кіяшко, одна з учасниць події.

Ініціатори заходу — ГО «Плато» — наголошують на численних перевагах такого залучення: «Садівництво сприяє покращенню психоемоційного стану постраждалих. Через вирощування рослин, воркшопи, акції спільнотворення учасники та учасниці зможуть отримувати нові знайомства, знання, навички, матимуть можливість “заземлюватися” та відчувати підтримку».