Засновник благодійної організації CORE і відомий актор та режисер Шон Пенн зустрівся з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким. 

Львівщина – це регіон, куди найбільше прибувають внутрішньо переміщені особи і звідки найбільше людей перетинають кордон з Польщею. Саме тому, Шон Пенн поцікавився роботою з переселенцями в регіоні і яку допомоги вони ще потребують.

«Львівщина постійно отримує гуманітарну допомогу від європейських країн, які ми надалі відправляємо по областях України. Ми піклуємось про працевлаштування та поселення наших співвітчизників. Активно співпрацюємо з місцевим бізнесом і не тільки. Наприклад, нас підтримує організація World Central Kitchen, що допомагає забезпечувати харчування переселенців. Станом на зараз роздали понад 1, 3 млн порцій для людей. Водночас ми плануємо будувати тимчасові житла для ВПО, адже розуміємо, що жити у школах, дитсадках і гуртожитках – це не вихід і потрібно стабілізувати навчальний процес», - наголосив Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, Львівщині бракує активної та системної роботи багатьох європейських гуманітарних організацій – Червоний Хрест, ООН тощо. 

«Наша організація хоче налагодити партнерські відносини саме тут, в Україні. Ми знаємо, наскільки важливо зараз підтримувати населення у боротьбі за свободу, тому будемо допомагати усім, чим можемо. Ваш досвід – це приклад для всього світу. Зараз ми хочемо отримати список найнеобхідніших речей для переселенців, щоб зібрати їх та у найкоротші терміни забезпечити людей допомогою», - зауважив Шон Пенн. 

Від початку війни Львівська область прихистила понад 250 тисяч вимушених переселенців. Лише за останню добу – 585 осіб. 

«Україна поступово рухається до перемоги, адже добро завжди перемагає. Однак ціна, яку ми щоденно платимо надзвичайно велика. Ми дякуємо усім країнам за підтримку, як в гуманітарному, так і військовому плані. Разом з цим, дякуємо тим людям, тим видатним діячам культури, кіно, музики, які відкрито допомагають Україні та засуджують агресію росію проти нас. Це наша спільна боротьба», - додав Максим Козицький. 

До слова, в останні місяці актор знімав в Україні документальний фільм, присвячений вторгненню росії в Україну, перша фаза якого розпочалася 2014-го.