Сьогодні, 27 жовтня, у Львові відбувається «Relocate together: майданчик допомоги для релокованих підприємств». Подію організували «Львівський регуляторний хаб» та Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У межах форуму проведуть панельні дискусії щодо реалій українського бізнесу в умовах війни та успішної інтеграції релокованого бізнесу на Львівщині. Захід зібрав депутатів різних рівнів, підприємців – представників місцевого та релокованого бізнесу, громадських спілок.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький взяв участь у першій панельній дискусії про те, якими є реалії українського бізнесу – виживанням чи новими можливостями для розвитку. Він наголосив, що Львівська ОВА прагне працювати з думкою про можливості для бізнесу без поділу на категорії – «релокований» та «місцевий».

«230 релокованих бізнесів і 5 тисяч збережених робочих місць – такий підсумок масової релокації підприємств на Львівщину. За цими показниками наша область – перша в Україні.

Дякую Програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та «Львівському регуляторному хабу» за те, що допомогли Львівській ОВА створити дієвий майданчик допомоги для бізнесу, який переїхав у нашу область. Підтримка під час переїзду, пошук приміщень, консультації, навчання, фінансова допомога, – усе це дало результат: абсолютна більшість підприємств, які наважилися переїхати, працюють, а деякі навіть вийшли на новий рівень розвитку.

Масова релокація як явище відходить у минуле. Час думати, як рухатись далі. У 2024 році ми прагнемо працювати з думкою про можливості для бізнесу без поділу на категорії – «релокований» та «місцевий», – зазначив Максим Козицький.

Окрім того, очільник Львівщини окреслив пріоритети ЛОВА у сфері бізнесу на наступний рік:

Розвиток бізнесу: ще активніше інформувати підприємців про грантові програми та інші фінансові можливості – як від держави, так і від донорів.

Розвиток дорадчих служб: пожвавлення роботи Львівської аграрної дорадчої служби та інших ініціатив, які дають можливістю бізнесу знаходити ресурс. Цей напрям планується розвивати у співпраці з «Львівським регуляторним хабом», USAID, Агенцією регіонального розвитку Львівщини та Invest Office.

Заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Орест Гринів долучився до другої панельної дискусії щодо інтеграції релокованого бізнесу.