Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене. За скоєне обвинуваченому, 39-річному жителю Львова, загрожує покарання - позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Як встановили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з слідчими відділу розслідування злочинів вчинених у сфері службової та господарської діяльності слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, зловмисник сприяв військовозобов’язаним чоловікам – громадянам України, а також іноземцям, у незаконному перетині державного кордону України у воєнний час та надавав їм супровід під час переправлення за межі держави.

Свої послуги для трьох «клієнтів» - громадян України зловмисник оцінив у суму 4200 доларів США, а для двох іноземців - у 1600 Євро. Правоохоронці затримали його11 травня, в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, під час одержання коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.