Сьогодні, 27 вересня, у Добромильській територіальній громаді, що на Самбірщині, запрацював ЦНАП.

Одним з перших ознайомився із роботою нового центру начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Насамперед дякуємо захисникам і захисницям, які боронять Україну, без них це відкриття було б неможливим. Коли ми говоримо про ЦНАП, ми не говоримо про приміщення, ми маємо говорити про людяність, послугу, інклюзію, маємо бачити в центрі людину. Я сподіваюсь, що в такий спосіб мешканці громади відчують, що про них дбають. Дякую усім, хто долучений до роботи ЦНАПу, за вашу працю», – зазначив очільник області.

Загальна вартість проєкту – 5,5 млн грн, зокрема з обласного бюджету з 2021 року скерували 3,4 млн грн, понад 2 млн грн – кошти місцевого бюджету.

Відтак, провели реконструкцію будівлі (комплекс зовнішніх та  внутрішньо-ремонтних робіт будівлі та благоустрій території), що збільшило площу для обслуговування населення з 60 м2 до 195 м2, закупили меблі, необхідні інформаційні матеріали та техніку, встановили електронну чергу.

Наразі тут працюватиме 8 людей, проте в планах розширяти штат.

У ЦНАПі надають більше двохсот послуг. Серед них –  послуга ЄМалятко, реєстрація місця проживання. Також земельні послуги, зокрема одна з найзатребуваніших – видача витягів з державного земельного кадастру, з нормативно грошової оцінки. До нового року планують запустити паспортну станцію з видачі закордонних паспортів.

Приміщення ЦНАПу підлаштоване під потреби людей з інвалідністю.