Львівщина першою в Україні запровадила мораторій на використання російськомовного культурного продукту – ще у 2018 році.

Сьогодні, 26 липня, члени Міжвідомчої робочої групи щодо проведення системної роз’яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області зустрілися з представниками служби таксі «Оптимальне таксі Львів».

Під час зустрічі наголосили на важливості дотримання мораторію, а також передали інформаційні листівки і наліпки, які найближчим часом розмістять в автомобілях служби таксі. 

«В окремих областях України останнім часом у публічному просторі було декілька гучних скандалів з водіями служб таксі, які не тільки слухали в авто пісні мовою окупантів, але й відмовлялись їх вимкнути на прохання пасажирів. На Львівщині ми вирішили діяти на випередження та нагадати службам таксі про те, що в регіоні діє мораторій на використання російськомовного культурного продукту і використання в авто будь-якого аудіо- та відеоконтенту мовою терористів та вбивць заборонено! Раді, що компанії відгукуються та проводять роз‘яснювальну роботу серед свого персоналу», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Юрій Горун.

Нагадаємо, заборону на використання російськомовного культурного продукту у Львівській області запровадили ще у 2018 році. Львівщина стала першою в Україні у цьому питанні. З того часу в області регулярно проводять роз’яснювальні рейди щодо дії мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області, зокрема для працівників закладів харчування та готелів.

Поступово приклад Львівщини наслідують інші області. Так, 13 липня цього року Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Києва.