Відбулося чергове розширене засідання Координаційного центру при Львівській ОВА. Серед учасників заходу – голови Консультативних центрів при РВА та міжнародні партнери, представники Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА) та кластера координації місць проживання ВПО (СССМ).

Першим питанням порядку денного було формування рекомендованого реєстру місць тимчасового проживання (МТП) у Львівській області спільно з Міністерством з питань реінтеграції деокупованих територій на виконання постанови Кабміну № 930.

Як зазначили під час засідання, зі 130 місць тимчасового проживання, які є на Львівщині, наразі подалися у реєстр 63. До 31 жовтня цей список ще оновлять.

Відтак, МТП, які включать в реєстр, зможуть отримувати кошти-компенсацію за комунальні послуги та підтримку від міжнародних партнерів. Як наголосили присутні, такі місця повинні відповідати зазначеним у постанові стандартам.

Друге питання – працевлаштування ВПО.

Як зазначив керівник Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, зараз в області є достатньо вакансій, пропозицій навчання та працевлаштування.

Так, за останній час на Львівщині з компенсацією роботодавцю 2-х мінімальних зарплат працевлаштували 952 переміщені особи, отримали гранти на започаткування чи розвиток бізнесу – 38 осіб, отримали ваучери на навчання – 85 осіб, пройшли профнавчання – 78 осіб з числа ВПО

Також організація People in Need презентувала програму-пропозицію з підтримки ініціатив власної справи, якою можуть скористатися ВПО.