Працівники Львівської обласної військової адміністрації спільно з громадським сектором провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед власників, адміністративного персоналу та працівників громадських закладів Львова.

Метою було нагадуванням підприємцям Львівщини щодо дотримання мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Заступник директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун розповів про важливість профілактичних перевірок публічних закладів області.

«Подібні інформаційні кампанії серед громадських закладів Львівщини ми проводимо з 2021 року. Такими рейдами ми нагадуємо підприємцям, що на території області встановлено мораторій на використання російськомовного культурного продукту. Такі інформаційні кампанії тепер будуть на постійному контролі та в роботі Львівської ОВА до моменту звільнення громадського простору від російськомовного культурного продукту», - сказав Юрій Горун.

Оксана, працівниця одного з закладів громадського харчування Львова, розповіла, чому саме для неї ця ініціатива є правильною та доцільною.

«Мій тато з перших днів війни знаходиться на сході України та відстоює територіальну цілісність нашої держави. Я завдячую спокій у своєму місті йому та тисячам військових, які воюють проти армії рф. Вважаю, що вкрай важливо забезпечувати надійний тил тим, хто знаходиться на передовій, адже дотримання мораторію є необхідною передумовою, щоб перемогти ворога не лише фізично, але й культурно», - сказала Оксана.

У межах рейду обстежили декілька десятків публічних закладів Львова на використання ними російськомовного контенту. У всіх закладах громадського сектору працівники повідомили, що не використовують російських культурних продуктів та заохочують таку ініціативу. На знак підтримки, більшість підприємців погодилися розмістити на вході до своїх закладів відповідні наліпки: «Територія вільна від російськомовного культурного продукту».