23 червня близько 18.00  у Львові патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Дачія», водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху. Під час перевірки було встановлено, що 35-річний місцевий мешканець, який перебував за кермом, пред’явив правоохоронцям чуже посвідчення водія, а сам він за рішенням суду у 2017 був позбавлений права керувати транспортними засобами і посвідчення досі не відновив.

Під час оформлення протоколу про адміністративне правопорушення водій запропонував правоохоронцям хабар у сумі п’ять тисяч гривень за непритягнення його до відповідальності. На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції №1. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.