Правоохоронці виявили та вилучили 20 поліетиленових пакетів з психотропною речовиною, які зловмисники встигли закласти на території кладовища – усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Затримали зловмисників 23 травня о 16.30 співробітники Стрийського районного управління поліції під час відпрацювання території обслуговування на вулиці Нижанківського у Стрию.

Було встановлено, що 29-річні мешканці Стрия причетні до розповсюдження наркотичних речовин шляхом закладок.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та інші співробітники територіального підрозділу поліції. На території кладовища правоохоронці виявили та вилучили 20 пакетів з кристалічною порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на психотропний засіб PVP, які зловмисники встигли закласти.

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Зловмисників затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжний захід.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, повідомили затриманим про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.