Одним із головних завдань Львівської ОВА є  створення максимально комфортних умов для перебування внутрішньо переміщених осіб. З початку бойових дій область надала прихисток 231 тисячі вимушених переселенців.

“Це офіційні дані, реальна цифра значно більша, оскільки багато людей самостійно поселилися у приватному секторі. Знайшли прихисток більше ніж 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які приїхали до нас зі зони бойових дій”, - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він наголосив, що більш як 1,3 млн порцій їжі приготували місцеві ресторатори  для переселенців.  Львівщина надалі готова допомагати людям,  які вимушено покинули свої домівки. 

Нагадаємо, що на Арені Львів працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з Головного залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення

Окрім того, на вокзалі працює пункт медико-психологічної допомоги.  Лікарі, психологи та волонтери надають її цілодобово.