Зараз знайти місце в закладах тимчасового розміщення на Львівщині непросто, адже вони вщент заповнені людьми, значну частину яких складають вимушені переселенці.

Заступниця генерального директора готелю «Дністер» у Львові, Олександра Гагаріна зазначає, що всі місця їхнього закладу заселені від початку війни і ніхто практично не виїжджає.

Зі слів пані Олександри, номери готелю недоступні у відкритих джерелах з урахуванням контингенту гостей. В основному тут проживають представники ООН, зокрема ЮНІСЕФ, посольств і консульств, журналісти.

У приміщенні готелю створили притулок на 14 ліжок для жінок з дітьми, де передбачили безкоштовне проживання і сніданки.

Наймолодшою тимчасово переміщеною особою, яка перебуває у центрі реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла» в Моршині є 4-місячне немовля. А найстаршій мешканці – 86 років. Усіх разом на цей час тут 76 осіб з Київської, Харківської та Запорізької областей. Проживання та триразове харчування для цих людей безкоштовне. Загалом безоплатно проживають та харчуються і 269 вимушених переселенців, серед яких 79 дітей, у санаторії «Великий Любінь».

Зі слів старшого адміністратора готелю «Золота форель» у селі Коростів Михайла Сухроменди, в їхньому закладі два номери здають безоплатно по узгодженні на потреби тимчасово переселених для військової адміністрації Сколівської громади. На сьогодні в готелі проживає, з уточненням тривале проживання з правом подовження, 31 особа. Перевагу надавали людям з регіонів, де ведуться активні бойові дії або тимчасово окуповані, зокрема жінкам з дітьми, особам похилого віку, а також чоловікам 60+.

Ціни на проживання за останні 1,5 року не збільшувалися. Вартість проживання в готелі з урахуванням сніданків по тарифу міжсезоння («низький сезон») не залежно від дати проживання. В ресторані також сформували пропозиції бюджетних комплексних обідів та вечеря», – поділився Михайло Сухроменда.

Зараз готель «Вежа Ведмежа» у селі Волосянка заповнений на 80%. Переважна більшість гостей приїхала з територій, де ведуться активні бойові дії. Для гостей зараз діє знижка 20% на проживання. Поселяють всіх, хто звертається в міру наявності вільних місць.

Готельно-відпочинковий комплекс «ТАОР Карпати» у Східниці з перших днів війни дотримується найнижчих тарифів на проживання. Також там надають допомогу усім потребуючим сім’ям.

«Львівщина має стати економічною опорою для України, адже кожен з нас своєю щоденною працею, працьовитістю та вірою у наше світле майбутнє пише історію України», – акцентує директорка «ТАОР Карпати» Юлія Грицай. Вона також є менеджером у Туристичному кластері Львівщини.