У неділю, 22 жовтня, на Львівщині у межах проєкту «Ліга Нескорених» відбувся ІІІ Кубок Воїнів. Учасниками змагань стали понад півсотні воїнів та ветеранів. Змагання проводили у Західному реабілітаційно-спортивному центрі – потужній спортивній базі на Самбірщині, що доступна для людей з різними порушеннями здоров’я. 

«Такі змагання у 2021 році започаткував Дмитро Сидорук – захисник Луганського аеропорту, призер міжнародних Ігор Нескорених, тренер зі стрільби з лука. Раніше змагання включали в себе лише стрільбу з лука. Разом з ветеранським середовищем, з тими, з ким Дмитро тренувався, вирішили продовжити цю традицію. Але значно масштабніше – до програми занять додали змагання з різних дисциплін легкої атлетики та настільний теніс», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Зауважимо, що дати проведення змагань обрали невипадково – саме цими днями на базі тривають реабілітаційно-спортивні збори національної команди, що представляла Україну на міжнародних «Іграх Нескорених» у Дюссельдорфі. Таким чином ті, хто лише починає свій шлях в адаптивному спорті, мали змогу поспілкуватись та обмінятись досвідом з тими, хто вже виборює нагороди світових ветеранських змагань. У суботу, нагадаємо, з військовими та ветеранами зустрівся начальник Львівської ОВА Максим Козицький.  

Партнерами змагань були благодійний фонд «Повернись живим» та Західний реабілітаційно-спортивний центр. 

Довідково:

«Ліга Нескорених» – це проєкт спортивних можливостей для ветеранів від управління молоді та спорту Львівської ОВА. Проєкт передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну та фізичну реабілітацію військовослужбовців та ветеранів війни, насамперед осіб з інвалідністю з їх числа, засобами фізичної культури та спорту.