Сьогодні – Всесвітня акція «Візьми собаку на роботу». Українці вже 11 рік поспіль долучаються до цієї ініціативи та проводять цей робочий день зі своїми улюбленцями. Працівники Львівської міської ради також не залишились осторонь і привели десятки чотирилапих на роботу.

«Наш департамент вже другий рік долучається до цієї ініціативи. Ми намагаємось зробити так, щоб це не дуже впливало на робочий процес, тож всі радо підтримуємо таку класну акцію.Особисто я цього року вперше долучилась до ініціативи. Моя собака дуже чемно працює, але вона досить велика, тому прийшла до Ратуші в гості зовсім на трішки», – зазначила Гелена Пайонкевич, керівниця юридичного департаменту ЛМР.  

В Інституті міста сьогодні «працював» Тедді. Цей собака із Херсона. Його вивезли у квітні 2022 року, коли місто вже було в окупації. Зараз він має чудову сім’ю у Львові, а сьогодні ще й був дуже радий познайомились із колегами господарки у Львівській міській раді.  


«Ми взяли Тедді, коли почалася велика війна, десь у квітні. Ми одразу подумали, що треба взяти собаку, прийняли з чоловіком таке рішення. Була одна сім’я, яка вивозила 13 собак і серед них був Тедді. Вони навіть потрапили під мінімальні обстріли, коли виїжджали з Херсона. Вони вивезли цих всіх собак в Тернопільську область, вже звідки ми забрали свого пса  і так пов’язали своє життя з Теддіком.

Я б дуже хотіла, щоб в місті ставало все більше pet-friendly місць. Вважаю, що дуже важливо показувати, що поряд з нами є тварини і з ними може бути дуже класно. Якщо це для всіх комфортно, то це класно, то можна приймати такі практики. Я бачу, як тішаться мої колеги, і я, і пес в тому числі. Так би сидів 9 годин сам вдома, а тут в нього стільки емоцій», – розповіла Вікторія Фургало, керівниця програми проєктів Інституту міста.

Цікаво, що окрім собак працівники мерії привели на роботу кілька котів. Власники котиків кажуть, що їх чотирилапі теж хотіли попрацювати, а ще більше – познайомитись з котячим мером Львова Левчиком.


«Ми з чоловіком не маємо собаки, але маємо трьох котів. Один з них, Тряпа, такий соціалізований, що ми возимо його з собою в ліс, беремо в кафе. Тому ми чекали цього дня, щоб взяти кота на роботу. Він дуже стресостійкий, тому його абсолютно не дивувала велика кількість людей в кабінеті. Хоча з Левчиком у них не склалось, відчули конкуренцію одне одного», – Олександра Сладкова, заступниця директора департаменту економічного розвитку Львова.

 Цьогоріч організатори закликали українців взяти собаку не лише на роботу, але і за компаньйона у щоденних справах, аби привернути увагу до культури поводження з тваринами. Це спосіб показати: під час повномасштабного вторгнення росії українці продовжують підтримувати культуру гуманного поводження з чотирилапими.