З початку війни з-за кордону Львівщина отримала близько 50 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Це харчування, одяг, медикаменти та транспортні засоби Щодня отримують близько 15 фур з вантажем. До кінця тижня заїде ще 40 машин, половина – з медичним  обладнанням. Сьогодні на Львівщину приїдуть швидкі та  пожежні автомобілі.  Їх скерують на території,  де тривають активні бойові дії.

Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Окрім ближніх країн – Польщі та Чехії, які активно допомагають, зараз комунікуємо з  Німеччиною, Англією, Іспанією.   Бо розуміємо, що ресурс держав, які допомагають з перших днів війни, на жаль, вичерпний. Крім залізничного та автомобільного перевезення, вже налагодили поставку вантажу кораблями. Днями очікуємо  допомогу з Америки та Канади.  Дякую усім державам, які активно підтримують українців у боротьбі з агресором.  Львівщина є гуманітарним хабом і ми продовжуватимемо надалі допомагати тим регіонам, які цього потребують», - наголосив Юрій Бучко.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод зазначив, що за добу з Львівської області відправили близько тисячі тонн гуманітарного вантажу по Україні.

«Суспільство зараз дуже вмотивоване та мобілізоване. Наприклад, учора ми оголосили про потребу в медичних аптечках і за добу отримали понад тисячу дзвінків від охочих допомогти. Разом з тим, до нас продовжують прибувати вантажі від багатьох європейських країн. Наразі ми очікуємо на постачу контейнерів з США», - зауважив Юрій Холод.

Найбільшу кількість гуманітарної допомоги (продовольчої та непродовольчої) відправляють на Київщину, Чернігівщину, Сумщину та інші області. За змоги окремо постачають вантаж у найгарячіші точки введення боїв - міста Охтирка, Буча, Ірпінь.

Наразі потреба існує в продуктах для сухих пайків, їжі тривалого зберігання та швидкого приготування. Охочих просимо звертатися в гуманітарні штаби, зокрема на вул. Коперника, 17 у Львові.

Нагадаємо, тепер процедура перевезення гум допомоги спрощена. Не потрібно жодного погодження голови обласної військової адміністрації. Лише декларація під час перетину кордону.