За 12 тисяч доларів США головний спеціаліст обіцяв новий внутрішній та закордонний паспорти громадянина України, а також свідоцтво про народження.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції спільно із працівниками територіального управління ДБР у м. Львові викрили у протиправних діях головного спеціаліста Державної міграційної служби у Львівській області. 

Зловживаючи службовим становищем, чоловік висловив вимогу місцевому мешканцю надати 12 000 доларів США, в якості неправомірної вигоди, за безперешкодне виготовлення та видачу нового паспорта громадянина 
України, свідоцтва про народження і паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Вчора, 22 лютого, оперативники затримали фігуранта одразу після одержання 2000 доларів США у якості частини неправомірної вигоди. Поліцейські вилучили кошти з місця події та провели санкціонований обшук за місцем роботи працівника ДМС. 

Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Слідство триває за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.