Цієї неділі, 25 червня, у Львові вшосте відбудеться велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили», який має на меті зібрати кошти для дитячого медичного центру.


«Кручу педалі, щоб вони жили» – благодійний велопробіг, який щороку відбувається у Львові. Ініціатори заходу – співак Арсен Мірзоян та Благодійний фонд «Запорука». За 6 років захід став великим родинним святом для тисячі львів’ян та гостей міста. Учасники спілкуються, влаштовують фото- та автограф-сесії із Арсеном Мірзояном та вирушають на велосипедах середмістям Львова.

Мета велопробігу 2023 року – зібрати щонайменше 500 тисяч гривень на реконструкцію та облаштування зони прийому важких пацієнтів в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.

Велопробіги з Арсеном Мірзояном у попередні роки зібрали близько мільйона гривень. Завдяки учасникам велопробігів, було відремонтовано 6 палат відділення гематології та інтенсивної хімієтерапії, 3 кімнати Кабінету функціональної діагностики лікарні та придбано 5 інфузоматів для онкохворих дітей.

Щоб взяти участь у велопробізі, потрібно купити квиток (іншими словами – сплатити реєстраційний внесок). Кожен квиток – внесок на мету велопробігу.

Старт велопробігу – 25 червня о 12:00 на площі Ринок (біля Пасажу Андреоллі)

О 10:30 почнеться реєстрація та видача стартових номерів. Об 11:50 – спортивна розминка.

Маршрут велопробігу "Кручу педалі, щоб вони жили": пл. Ринок - вул. Памви Беринди - просп. Свободи - пл. Різні - просп. Чорновола - вул. Липинського - вул. Хмельницького - вул. Липинського - просп. Чорновола - просп. Свободи - вул. Памви Беринди - пл. Ринок.

У мерії Львова закликають звернути увагу, що цієї неділі, 25 червня, у Львові відбудеться вже традиційний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» та пробіг «Воля. Перемога. Об'єднання». Мета  заходів – зібрати кошти для Західноукраїнського спеціалізованого  дитячого медичного центру та для потреб ЗСУ відповідно. Велопробіг стартує з пл.Ринок, а забіг – від Оперного театру. Маршрути обох заходів практично одинакові та пролягатимуть через  просп. Свободи - пл. Різні - просп. Чорновола - вул. Липинського - (район «Епіцентру») та у зворотному напрямі. 

Відтак, за інформацією управління транспорту ЛМР, у неділю з 8:00 і до 14:00 год. для руху транспорту закриють просп. Свободи від пл. Міцкевича до вул. Городоцької, пл. Різні та одну (праву) смугу просп. Чорновола на ділянці від пл. Різні до вул. Липинського. Інша смуга просп. Чорновола буде відкрита для руху транспорту у напрямі до центру міста. Також буде закрита частина кільця та права смуга вул. Липинського від просп. Чорновола і до вул. Хмельницького. Інша смуга вул. Липинського буде відкрита для руху транспорту в напрямі до просп. Чорновола. Кільце на вул. Липинського – вул. Хмельницького буде відкрите для руху транспорту.

Тож через перекриття вулиць, у неділю, 25 червня, до 14:00 год. не курсуватимуть тролейбуси № 33. А 23 міські автобуси їздитимуть за тимчасово зміненими маршрутами чи будуть закорочені.