Цього разу гуманітарна допомога складається з побутових речей для обладнання кімнат.

Львівська область отримала чергову гуманітарну допомогу від Республіки Польща для облаштування житла внутрішньо переміщених осіб. Усі речі відправили до гуртожитку №1 Дрогобицького державного педагогічного університет імені Івана Франка, який відвів 520 ліжкомісць для заселення ВПО.

«Дякуємо за чергову гуманітарну допомогу Готельному холдингу Польщі. Завдяки цим речам нам вдається покращити побут для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово перебувають на Львівщині та створити їм максимально комфортні умови» - зазначив заступник начальника управління туризму та курортів ЛОВА Тарас Лозинський

Загалом відремонтували 20 закладів соціальної сфери у 17 територіальних громадах та створили понад 2 тисячі місць для ВПО. Для цього з обласного бюджету виділили майже 103 млн грн.

«Це вже дев’ятнадцята вантажівка гуманітарної допомоги від Республіки Польща. Цього разу вона прибула із міста Торунь. Допомога є частиною комплексного оснащення будівель де проживають ВПО та отримана за сприяння і координації Львівської ОВА та Асоціації «Готелів та курортів України» - розповідає Іван Лунь – керівник з міжнародних зв’язків асоціації «Готелів та курортів України»

Нагадаємо, що Львівська ОВА, Готельний холдинг Республіки Польща і Асоціація готелів та курортів України у серпні 2022 року підписали Меморандум про співпрацю. Він дозволить збільшити кількість надходжень гуманітарної допомоги з боку Польщі, щоб надалі розподіляти її серед постраждалих внаслідок російської агресії осіб, які проживають на Львівщині.