Сьогодні у міську Ратушу завітав лікар-дерматолог зі США Віктор Черкасій, який з колегами приїхав допомагати українцям у Львові. Під час зустрічі із мером Андрієм Садовим обговорили можливості співпраці у різних сферах, акцентувавши на темі медицини, зокрема розбудові екосистеми підтримки і турботи про людей НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

«Наше місто Клівленд у штаті Теннессі прийняло найбільшу кількість українських біженців – понад три тисячі. Ми дуже раді, що українці до нас приїхали, і ми мали можливість їх прийняти. Наше місто хоче співпрацювати з вашим містом. Ми вас дуже любимо і хочемо вам допомогти», – зазначив Віктор Черкасій.

Андрій Садовий презентував гостю екосистему НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN): центр реабілітації, містечко для матусь та поранених переселенців, сучасні біонічні протези, які встановлюють у Львові. А також розповів про мрію збудувати тут масштабний протезний завод, адже сьогодні близько 20 тисяч українців потребують протезування.

«Наш пріоритет – це UNBROKEN. Зараз ми відкриваємо центр реабілітації на 7 поверхів, до кінця року маємо відкрити ще один корпус реабілітації. І нам потрібні досвід і фінансова підтримка. Тому що поранених дуже багато, і ми зобов’язані допомогти кожному», – зауважив Андрій Садовий.

Лікар Віктор Черкасій має українське коріння – його батьки народились і виросли в Україні, а дідусь навіть служив в УПА. Зараз лікар разом зі своїми американськими колегами приїхали до Львова, аби консультувати та оперувати українців із післяопіковими дефектами, вродженими та набутими вадами обличчя, нейрохірургічними та мінно-вибуховими травмами.

«Я приїхав, бо це моя Батьківщина, і я хотів зробити щось для українців, чимось допомогти. Раніше в Америці люди не знали, що таке Україна, але тепер весь світ знає, які це сміливі і чудові люди – українці», – наголосив Віктор Черкасій.

Зазначимо, Віктор Черкасій – дер­ма­то­лог, кон­суль­тант у га­лу­зі ді­аг­ности­ки та лі­ку­ван­ня ра­ку шкі­ри, псо­рі­азу, псо­рі­атич­но­го ар­три­ту, ато­піч­ні дер­ма­ти­ти, уртикарного ви­си­пу. Фа­хі­вець з лі­ку­ван­ня спор­тивної дер­ма­то­ло­гії та трав­ми.

До слова, місія допомоги лікарів зі США організована за підтримки Християнської медичної асоціації України – благодійного фонду, який багато років поспіль сприяє обміну досвідом між українськими та закордонними лікарями, допомагає українцям отримувати необхідні медикаменти, влаштовує курси із домедичної допомоги.