Цієї суботи у Львові відкрили Центр підтримки вимушено переміщених українців, де можна отримати юридичні консультації й допомогу в пошуку роботи. За перші три дні сюди вже звернулися майже 400 охочих. Станом на зараз є близько 1,5 тисячі вакансій – переважно технічних та сервісних. Про це розповів під час брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Із суботи ми відкрили Центр підтримки вимушено переміщених українців. Він у Львові має на меті надання юридичної допомоги і пошук роботи для українців, які вимушено приїхали з міст, де відбувається геноцид з боку ворога. І ми бачимо, як багато виникає юридичних питань, зокрема і відновлення документів, що є дуже критичними і необхідним для подальшого життя і працевлаштування.

За перші дні маємо вже 398 звернень, найбільше звертаються мешканців Харкова та Києва. Головний фокус звернень – щодо пошуку роботи. Зараз маємо близько 1,5 тисячі вакансій, які можемо запропонувати. Це від технічних до сервісних вакансій: інженери комунальних служб, паркувальники, також пекарі, працівники салонів краси.

Дякую за спільну працю колегам юридичного департаменту, Центру зайнятості, управлінню персоналом», - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Також він закликав підприємців звертатися до Центру підтримки, якщо мають вакансії і їм потрібні працівники. Можна приходити чи телефонувати. А вже завтра планують запустити ще й окремий чат-бот з вакансіями у Телеграмі.

Нагадаємо, Центр підтримки вимушено переміщених українців відкрили на вул. Князя Романа, 6 (приміщення РадіоГараж). Він працює за таким графіком:

·       понеділок – п’ятниця: з 9.00 до 20.00;

·       субота: з 10.00 до 20.00;

·       неділя: з 11.00 до 19.00.

Контактний номер телефон +38 050 555 44 61.