Розпорядженням міського голови Львова у Львівській міськраді створили робочу групу щодо недобудованої школи в Брюховичах на вулиці Широкій. Під час першого засідання окреслили цілі та завдання, а на наступні запросять місцевих мешканців. Забудовник заявив, що готовий передати частину площі для потреб реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ і вже надіслав до мерії гарантійний лист.

Закинуту і фактично доведену до аварійного стану будівлю школи на вул. Широкій у Брюховичах виявили у березні 2021 року під час аудиту, який проводив департамент агломерації Львівської міської ради.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, тоді вдалося з’ясувати, як лише за 32 дні Брюховицька селищна рада спромоглася наприймати купу рішень, списати будівлю школи і просто «подарувати» 3,46 га землі у центрі Брюховичів маловідомій громадській організації.

«Фінішувати з аферою вдалося всього за два дні до місцевих виборів, після яких Брюховицька селищна рада припинила існувати. Особисто мене і колег з міської ради такі шумахерські темпи брюховицьких чиновників тоді просто шокували.

Далі було протистояння: на ділянці з’явились паркани, які не без нервів і зусиль вдалось зняти і таки зупинити початок будівництва. Пам’ятаю добре всіх, хто там був у ті дні. Вдячний їм за підтримку і позицію.

А потім справа зайшла в суди. Тяганина з перемінним успіхом триває й дотепер. У перервах між рішеннями і їхнім скасуванням забудовники встигли викопати котлован, демонтувати частину будівлі школи й навіть поділитися своїми забудовницькими планами.

Ще тоді, у 2021 році, задовго до повномасштабного вторгнення, я сформулював свою позицію: коли справедливість буде відновлено, на цьому місці має постати справжній, повноцінний реабілітаційний центр для наших Героїв – військових», – розповів Любомир Зубач.

Зараз у Львівській міській раді створили робочу групу, у складі якої і посадовці, і депутати. Також до роботи обов’язково залучать активістів і мешканців, які вболівають за цю справу. Планують вислухати і користувачів земельної ділянки та забудовника, якого вони залучили.

«Моя позиція як голови цієї групи – не форсувати подій і не приймати поспішних рішень. Вистачає з нас уже того, що наприймали брюховицькі шумахери. Не хочу уподібнюватись до них. Та й боротьба на барикадах, вважаю, - тимчасовий захід. Все має бути юридично мудро, виважено, щоб це згодом ніхто не зміг відмотати в судах. Ну і, звичайно, справедливо стосовно громади та її майна.

Наразі відбулося лише перше, вступне, засідання, де окреслили наші цілі та завдання. На наступне юридичний департамент має підготувати ґрунтовну юридичну позицію, а також поінформувати робочу групу про всі суди та процеси в рамках кримінального провадження», – наголосив Любомир Зубач.

Тим часом у міську раду надійшов гарантійний лист від забудовників про те, що вони готові віддати три тисячі квадратних метрів збудованого на вулиці Широкій реабілітаційному центру UNBROKEN.

«Наголошу, я інформую. Роблю це публічно, щоб не було жодних інших трактувань. Жодних рішень щодо цього гарантійного листа не прийнято і не може бути прийнято, окрім як на робочій групі.

На наступне засідання запрошуємо мешканців і будемо спільно працювати», – сказав Любомир Зубач.