Ортопеди-травматологи львівської лікарні св. Луки зберегли 35-річному львів’янину Мирославу Петрилку здатність ходити після травми у ДТП. Чоловік отримав складний перелом в ділянці колінного суглоба. Врятувати його кінцівку і зберегти колінний суглоб могла лише складна реконструктивна операція.

ДТП сталася на початку вересня. Львів’янин Мирослав Петрилко їхав на мотоциклі та зіткнувся з автівкою. Після падіння мотоцикліст зрозумів, що його ліва нога зовсім не рухається. «Швидка» доправила постраждалого до лікарні св. Луки, де після обстеження йому поставили діагноз: закритий багатофрагментарний внутрішньосуглобовий перелом обох виростків лівої великогомілкової кістки, повідомили у лікарні.

Для стабілізації перелому, зменшення набряку м’яких тканин та попередження можливих ускладнень ортопеди-травматологи встановили на пошкоджену кінцівку апарат зовнішньої фіксації. А за два тижні провелм складну реконструктивну операцію. До складу команди, яка оперувала чоловіка, увійшли ортопеди-травматологи Юрій Кіт, Микола Будзінський та Олександр Філіпчук.