Міський голова Андрій Садовий зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Нідерландів в Україні Йоганнесом де Молом, який разом із командою посольства віднедавна тимчасово працює в місті.

«Дякуємо, що так добре прийняли нас. Дуже люблю ваше місто. Дипломатичні відносини між Львовом та Нідерландами дуже якісні та доволі тривалі – 25 років, як ми маємо тут Почесне консульство. Обов’язково потрібно відсвяткувати цю дату. А ще у Львові успішно працює нідерландський бізнес – компанії у сферах логістики, ІТ тощо», – зазначив Йоганнес де Мол.

Міський голова подякував за ефективну співпрацю та роботу у Львові.

«Моє завдання – створити для вас максимально комфортні умови. Велика подяка, що ви у Львові», – зазначив мер.

Відтак Андрій Садовий розповів про роботу міста в сфері безпеки та готовність до надзвичайних ситуацій, поточну ситуацію в Україні тощо.

«Впродовж пів року ми інвестуємо в безпеку. Я поставив завдання – приготувати місто до надзвичайних ситуацій. І сьогодні ми можемо постачати воду без електроенергії, ми збільшили запас крові та медикаментів. А минулого місяця – почали навчання з домедичної допомоги та володіння зброєю. Бо якщо ми готові – ми спокійні», – зазначив міський голова.

Також на зустрічі були присутні заступник голови місії Посольства Нідерландів Пітер ван Фліт та почесний консул Нідерландів у Львові Андрій Гринчук.

До слова, рішення про переміщення посольства з Києва до Львова ухвалили вчора, 20 лютого.

Йоганнес де Молл – надзвичайний та повноважний посол Нідерландів в Україні з 2019 року. Розпочав дипломатичну службу в 1992 році. У різні роки працював головою департаменту з питань персоналу та управління і директором з управління персоналом у Міністерстві закордонних справ Нідерландів, був заступником голови місії Посольства Нідерландів у Празі, генконсулом у Санкт-Петербурзі, надзвичайним і повноважним послом в Арабських Еміратах.

Андрій Гринчук – почесний консул Нідерландів у Львові з 2017 року. Викладає у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету (LvBS) курс «Правові аспекти ведення бізнесу» та у Школі права Українського католицького університету (UCU Law School). Є членом Асоціації правників України та Міжнародної асоціації юристів (International Bar Association).